:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, March 4, 2010

::'Angin Taufan'::

Salam,

Hangin satu badan today! hoo...dah lama tak hangin macam ni. sekali kena, memang kaw-kaw aku hangin! Tau sebab apa? Meh nak cita. Pernah dengar ' customer is always right' ? Pernah? Good kalau pernah. Siang tadi, aku lunch kat salah sebuah kafe kat kampus aku ni. (bagi hint sudah). Ok. Time 1230pm. Memang prime time. Waktu puncak. Orang akan ramai. Tapi, masa aku singgah ke kafe tu, takdelah crowded sangat. Aku tempah nasi goreng kampung dengan teh ais. Lama gila aku tunggu. Nak dekat sejam. Geramnya..geramnya. Masalahnya orang bukan ramai sangat datang makan kat kafe tu, tapi lembap gila buat kerja. Hoo. Aku sabar lagi. Teh ais siap sudah. Aku bayar and terus minum sebab dahaga gila dengan cuaca yang panas ni. Hollaaa...teh ais cair (ceroi) gila! Hampesnya...dahla minah yang buat air aku tu asyik buat
muka takmo senyum langsung. Bila aku tanya, buat-buat busy lak. Bukan nak layan customer pon. Nyampahnya aku tengok. Masa aku nak bayar, ada mamat sebelah aku order milo ais. Dalam hati, aku macam nak cakap je kat mamat ni '"Baik kau order kat kedai lain." Hoo. tapi aku diam je la. Malas. Nanti kata aku gila lak.


Ok. Itu baru satu. Second, semalam aku dapat flyers pasal servis penghantaran burger ke bilik student. Cas penghantaran cuma 20 sen. Menu yang ada burger ayam, hotdog, sandwich, air milo and so on. Yang pakej pon ada. Menarik bukan main lagi. So, pas maghrib tadi, aku excited bukan main mesej no budak ni untuk tempah burger ayam special since dia kata nak hantar depan bilik. So, tak yah lah aku kuar. Kan senang. Then, aku tempah pukul 8pm. Pukul 9pm baru sampai depan bilik aku. Holaa..rasanya kalau aku p beli burger kat kafe kolej aku pon dah siap. Tak yah tunggu sejam. Siap dah digest dalam perut dah. Ho..dalam flyers tak mention pon masa untuk penghantaran tiba adalah SEJAM! Ngek betol la. Cukuplah sekali aku order. Pasni sorry! One more, burger ayam tu takdelah special mana pon. Kedekut sayur tul!

Ada lagi yang aku hangin. Nanti aku cite lak. Sekarang nak sambung buat kerja lain. Saja gedik nak marah-marah dalam blog. Haha. Sengal.

P/S : Sapa nak ajak aku kuar AHAD ni? Hari darurat buat warga kampus ini. (katanya)

21 comments:

poppy said...

fuh fuh fuh~~~
meh aku tiup sikit kasi cool down marah kau.

ha, bilik aku kena pecah semalam.. tak pasal2 pakcik uo kena tukar tombol pintu aku petang tadi.
haish haish. nanti aku story kat kau

btw, aku dapat gak flyers tu. tapi tak terdetik lak nak tengok n bace. aku sepak2 keluar bilik je flyers tu. hikhik

*tempah meja isi name aku skali tau. ku tiada rakan2.. wu (T.T)*

Fathi Adha said...

mood kite sama la hari ni...tak baek..haha

ok, jom kuar ahad ni... (tetiba hari tersebut jd free)

ber_u_wang said...

ehmm ehmm makan burger aje

pak long said...

salam buat sizuka...
memang kena hangin kalau cam tu...nak meniaga buat cara nak menaiga....tak nak boleh bukak kedai perabot...tak yang masak..hehehehe
jangan keluar hangin dah ler...hehehe

::SizuKa:: said...

Poppy :

fuh fuh fuh..berangin bukan main ko tiup aku..haahaha..
erk. dahsyat. menjadi lak manusia tu. aishh..thanks gtaw. tempah meja dinner bila? ku tatau apa2 langsung ni..uuwuwuw..janagn riso. anda sentiasa bersama saya. hihihi ;)

::SizuKa:: said...

Fathi :

haha...sama plak. moody today. aa..kuar g main boling pon ok jugak. hehehe...:)

::SizuKa:: said...

UNcle :

iya uncle. burger je. dah lama tak makan burger. asyik telan nasi goreng kampung je. dah jemu. hehe.

::SizuKa:: said...

Pak LOng :

salam buat pak long...
hehe..kelakar la pak long ni...adoiyaii...hohohoo...buat sizuka nak tergelak je..hhuhuu...

betol pon cakap paklong tu. diorang nak berniaga, tapi macam ala kadar. hangin tol. sebab kita bayar. bukan makan free..hmm...hangin..hangin...

RoSe_ViOleTE said...

owhhh...
xbest ek burger tuh?
baru nak plan2 ngan shu nak beli.ahha!
baik xyah.heh!

nisah said...

la ko beli ke burger 2...
aku rasa mcm mahal je set dia...
bek beli mc d...
rasa berbaloi lg...
tp bila aku tgk gambar kat atas 2...
trus jd sejuk sbb bdak 2 comel...
hehehhehe...

Nurul Ain said...

kartun tu mmg c0mey..hee~

j0m2 keluar..mmg darurat la kot..ptsl pun xnak bukak ahad ni..wuwu..

(^.^)

::SizuKa:: said...

pekjah :

erm..tak banyak sayur. baik pekjah beli mcD je la. lagi puas hati. hehe..;)

Nisah :

haha..semalam aku malas nak kuar pas habis kelas APK. terus balik bilik and terasa nak beli burger tu. cukoplah sekali. pasni taknak dah..

::SizuKa:: said...

ain :

ahad mau p mana? hohoho...kalau p berendam kat mana-mana sungai, best jugak....hihihi...;)

Mr. ASM said...

Sekali mengamuk sume benda jd x betol. Kan??

^_s::a::s::a_^ said...

waa!! x best ke burger tu??
baru plan ngn cik lala nk try t...
bile kemalasan melanda diri, tp perut minta d isi..
uhuhuhu

::SizuKa:: said...

Mr ASM :

memang betol! tepat. kalau aku hangin, suma benda aku buat mcm tak betol dah.

::SizuKa:: said...

sasa :

burger ayam special yg aku beli hari tu tak banyak sayur. sos n mayonis melimpah-limpah. try la order if mana tau kalau2 yg lain sedap ke..kalau malas, memang itu solution terakhir. tapi dengan syarat, kau harus sentiasa sabar menunggu order betul-betul sampai depan bilik ko ;)

Mario said...

hehe...garang jgk ko ek...ekeke

Kyuubi_85 said...

wah.. tkt2.. hehe

nak bagi ais bg cool..

x pyh nak pegi tpt org mcm tu.. xpduli ngan customer.. kita pun xpyh pduli ngan dorg.. :)

einaz ;D said...

nice blog..;)

::SizuKa:: said...

Mario : garang biar bertempat ;)

Kyuubi : betul. tak yah g kalau diorg tak care dengan customer. buat sakit hati je. huuuhu..

einaz : tq ;)

Related Posts with Thumbnails