:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, March 25, 2010

::Kepulangan::

Salam,

Sangat dah lama tak update blog. Hoho. Hutang tag pon banyak lagi tak terjawab. Sorry yea friends! Nanti i jawab oke..insyaAllah. Last updated 4 Mac. Today dah 25 Mac. Almost 3 weeks tak jenguk blog. Uwuwu. Sangat-sangat busy lately. Banyak kerja perlu settle. Alhamdulillah. Now makin reduce one by one. Rindu tau nak berblogging here. Bebel-bebel and so on. Haha. Motif??

2 hari lepas, aku buat pasport kat Hentian Kajang. Sangat tension! Almost 1 hari spend day kat sana. Nak hantar form saja kena tunggu 2 jam lebih. Nasib baik semuanya selesai hari tu jugak. Sistem sangatlah tak sistematik. Orang sangatlah ramai, kaunter yang dibuka pulak sangatlah tak banyak. Menjadikan keadaan sangatlah sesak. Hoo..(ayat ape ni aa)..Patutlah bila aku google pasal pasport ni, ramai giler bercerita pasal pengalaman buat pasport. Hoho. Menguji kesabaran yang tinggi tau~

" mari bersiar! " 

Sementara tunggu turn tu, ada akak ni datang duduk sebelah aku. Then, dia tegur aku dulu tanya no giliran berapa. Tup-tup baru tahu dia tu kerja kat Pusat Kesihatan UKM. Hehe. Dia sangatlah ramah dan funny! So, takde la aku bosan sangat. Macam-macam dia bercerita itu ini. Gaya dia bercerita pon kelakar. Tergelak-gelak aku bila sembang dengan dia. Reduce sikit tension ni. Petangnya lak aku ditemukan dengan seorang makcik ni. She's look very nice. Ahad ni dia mau p Istanbul and Turki sebab teman husband atas urusan kerja. Wow! Dia yang p, aku lak seronok terlebih! Mulalah berangan-angan nak cari husband macam tu. Kan best?? 

Next week ku mahu pulang ke Kedah. Mula dah nak fikir makan pe kat rumah nanti. (sambal petai, ketam masak lemak cili api, gulai ikan nyok-nyok,  gulai pisang...) ouh..sume favouriteku! Sob3..pasti dapat ditelan satu-satu nanti. And the most reason aku nak balik sebab nak jumpa my hero la..haha..ZAQUAN NAIM..waa...sangatlah rindukan dia. Baru ku tahu perasaan bila dapat anak buah. Ini baru seorang, belum lagi sepuluh.Waa..kalau anak sendiri, lagilah kan. Rindu tiap masa tiap saat~ ^^

       "umi ni, belikan zaquan baju pink plak."

 P/S : Malam sok ada dinner. Langsung takde feeling nak dress megah-megah macam orang lain even sok la dinner paling last kat Ukm ni. hmm. (ku ingat nak makan banyak-banyak je!) =P

12 comments:

Nurul Ain said...

cik sizuka buat passport ni nak g melancong mane ni??hee~

(^.^)

pak long said...

salam buat sizuka...
amboi lama menghilang..windu..
nanti buat la ent3 pasal diner tu erk..

Fakhrul Islami said...

salam...

eh... cik sizuka bukan ke 25-4=21= 3 minggu? hehe... :p

then, lame sungguh ye ko buat passport... tak silap ak dulu ak buat kat tepeng, buat pagi, pastu dia kata balik dulu, petang lepas makan tengah hari dah siap dah hehe...

Fakhrul Islami said...

salam...

eh... cik sizuka bukan ke 25-4=21= 3 minggu? hehe... :p

then, lame sungguh ye ko buat passport... tak silap ak dulu ak buat kat tepeng, buat pagi, pastu dia kata balik dulu, petang lepas makan tengah hari dah siap dah hehe...

deus X machina said...

aku pun berapa byk utang tag daa
erk888

::SizuKa:: said...

ain : mahu rehatkan minda.. cari ketenangan..hehe..insyaAllah..harap sumenya berjalan lancar.

::SizuKa:: said...

Pak Long :

hehe...pak long rindu sizuka upanya..hehe..nanti insyaALLAh akan update pasal dinner (kalau rajin)..hihi...

::SizuKa:: said...

Fakhrus :

erk. a'a. 3 weeks. typing error la tu..hehe...nasib jabatan imigresen taiping tu cekap dari hentian kajang...hehe..orang imigresen tu cakap if time cuti sekolah lagi la...perghh...sesak nafas kot. lagi ramai. time aku p tu, dia kata keadaan BIASA je bagi diorang sume. huhu..~

::SizuKa:: said...

erk : ayuh jawab tag..tag..tag...;p

Fathi Adha said...

waaa.. lama sudah tidak update blog..
nanti cik sizuka nak g melancong mane?? jauh bunyinya...
brape kos buat passport?

p/s: teringin nk g melancong gak...tp tak taw nk g mane...

::SizuKa:: said...

fathi :

erm..berat juga nak bagitau di sini..hehe..apepun, sy cume nak cari ketenangan di sana dan harap segalanya berjalan lancar. saya buat utk 2 tahun= Rm100. if 5tahun = RM300..

p/s : waa..nape cakap tak tau ke mana? nak p melancong, ajaklah saya. saya ni kaki jalan. hehe..mari ke Jepun..;)

Fathi Adha said...

cik sizuka

p/s: jepun pon boleh...
skrg ni tgh spring... banyak bunga2 berkembang... :)

Related Posts with Thumbnails