:::ORANG-ORANG MANIS:::

Tuesday, February 2, 2010

::Limau Purut::

Salam,


Sebiji limau purut = RM1. Melampau tak? Aa.

Kalau beli 5 biji, dah RM5. Lari bajet aa. RM5 boleh beli Nasi Lemak Kukus Ayam Berempah tau. Mahal biar berpada-pada. Hidup di kawasan bandar ginilah agaknya. Ouh~ Geleng kepala tak sudah-sudah.

P/S : Isnin depan ada mid exam. (Environment law and Isu Pilihan). Aaaa..nak balik KEDAH!!

17 comments:

pak long said...

salam buat sizuka...
mak aii memang mahal tu....
ada pantun nak bagi dekat penjual limau purut tu....

Lima purut 3 serangkai,
buta perut tak dak akai....

gurau jer....

::SizuKa:: said...

SAlam Pak Long..
haha..kelakar kelakar pantun ikhlas pak long tu..aaa....cekik darah betul la...tatau la kalau itu standard price here..terbeliak biji mata bila tau sebiji yang sebesar itu RM1..aa~

ain fasehah~ said...

haish~ mu buat apa limau purut???
tanam je~

^_s::a::s::a_^ said...

huish.. mahalnya!! @_@

Fathi Adha said...

salam

sy penah beli limau purut, kalau nk murah kena cari kat pasar segar @ passar malam. (tmpat paling murah) tapi selalunya mahal jugak.. huhu

cik sizuka nk buat apa dgn limau purut?

Fakhrul Islami said...

salam...
agaknya ada emas permata kut dalam limau tu. tu jadi mahal... ;p (apa yang aku merapu awal-awal pagi ni... huhu...)

::SizuKa:: said...

sasa :

aa..bagi aku, memang mahal. tatau la kalau bagi orang bandar ni. standard la tu kan..

Ain :

Nak cuci kepala..bagi akar rambut kuat..aaa....wangi gila bau limau...i like!! sj jadi kampung-kampung sikit.. aa..kat kampus ni tak boleh tanam pokok sebarangan. kang kena tangkap di bawah akta tertentu..erk.

::SizuKa:: said...

Fathi :

Salam..saya beli limau purut tu kat pasar malam SHELL semalam..huhu..bagi sy, mahal la..aa...Nak cuci kepala..bagi akar rambut kuat..aaa....wangi gila bau limau...i like!! sj jadi kampung-kampung sikit..(Copy paste ayat atas)

Fakhrus :

salam..haha..kalau ada emas permata, sure berat gila limau tu..hoho..bajet mcm ada banyak je emas dalam tu..(aa..tengok..aku pun dah merapu alam pagi-pagi ni..)

deusXmachina® said...

time2 exam la menggatal nak balik!!!!
erk888

::SizuKa:: said...

deus :

hahahaa..aku sabar tunggu la nie..pas exam baru balik....aaaa~

mata coklatbiru said...

standard bebenor ler harga limau itu...
may be dorang petik limau tu straight dari kebun n trus jual kat situ...
mungkin ar.. hehe...
ape2 pun, good luck for ur exam.. :)

::SizuKa:: said...

Mata coklatbiru :

standard ka? apsal aku rasa mahal..?? aa...aku ni kan kampung-kampung sikit...hohoo...aaa...kalau beli sebiji, memang tak rasa pe2..cuba kalau beli 10 biji..RM10 melayang...aaa..berkira plak pasal limau...hohoho~

btw, tq yea mata coklatbiru for ur wish....~

Fathi Adha said...

limau purut memg best baunya...

tp tak boleh selalu amalkannya...

izariah zainal said...

x yah beli..len kali import dari kedah..hahha.
oh ad paper environment erk,,tingat sem lepaaaaas ad amek. my elective ppr,,huhu

syahbandar87 said...

besar sngt kut limau purut tu..sebesar limau cina..tu sbb 5biji= rm5.hehehe

::SizuKa:: said...

Izariah : kalau kat sini leh tanam, dah lama aku tanam...huhu...aaa...pusing otak belajar law...huuu~ tapi best!

Syahbandar87 :

hohoho...parah ni kalau kulit limau pon amik kira,,,,aaagaggaga~

firdaus said...

Kat mana eh beli? Area kl ke??

Related Posts with Thumbnails