:::ORANG-ORANG MANIS:::

Friday, February 19, 2010

::Turkmenistan=Turkmenia, tau ka?::

Salam,

Alhamdulillah. Ada jugak yang sudi teman aku keluar semalam. Hehe. Hilang boring seharian duk kampus ni. Malam-malam memang sunyi la. So, jam pukul 11 je aku dah lightoff. Cuma malam tadi, disebabkan kakak aku yang tiba-tiba datang mengejut ni, ada la geng teman aku semalam. TERstay up plak. Yohaaa~

 TURKMENISTAN. Baru tahu kewujudan negara ni.

Semalam terasa nak ke SOGO. Tapi, takde tujuan pun. Saja nak jalan-jalan. Awat tah. Bajet tak ramai orang guna komuter. Tapi, sangkaan aku meleset gila. Ramai plak dah orang. Tambah-tambah warga asing. Rimas gila kot bau-bau mereka ni. Mau pening jugak kot bau badan orang-orang tu. Mujur aku tak pengsan. Haha. Bukan nak kata aku ni wangi semerbak seharum sesangat. Tapi sendiri mau ingatlah bro..oooww~

Orang dewasa selalu cakap baik-baik kan bila depan budak-budak. Berlakon baik-baik. Walaupun benda tu sebenarnya buruk. Kan? Semalam dalam komuter, ada sepasang couple ni duduk depan aku. Tepi mereka, ada budak-budak kecil pakai baju sekolah ala-ala macam geng Nabila je aku tengok. Riuh bebenor. Bercerita itu ini. Aku pun nak tergelak tengok telatah budak-budak tu. Before sampai KL Sentral, tiba-tiba je couple tadi tu kissing depan budak-budak sekolah tadi. Oh no la! Aku ternampak. Tapi, buat-buat macam tak nampak apa-apa la. Budak-budak sekolah tadi pun dah mula diam-diam.  Sambil tunduk-tunduk. Aish. tak tau la dalam fikiran mereka itu apa yang mereka fikir. Mengong gila kot couple tu. Mujur dah lesap masa kat MidValley. Dalam komuter dah terang-terang letak sign 'no kissing'. Galak gak nak buat. Kalau sayang sangat pon, tak perlu kot tayang satu dunia yang 'Oh, kamilah pasangan paling bahagia kat dunia ni'. EUhhh~  Loya tekak hamba tau~.

P/S : Dah submit segala jenis borang. Lega! Yuhuuu..(erk, bukan borang nikah tau!)

15 comments:

Misz SeroJa said...

semalam aku pengsan awal kot..hee

::SizuKa:: said...

Misz Seroja :

nasib kak aku datang je. terstay up la. kalau tak, 11pm dah tdo..huhu~

Nadiah said...

wuwuwu. cik jiha~
sori tak dapat teman anda semalam (T.T)

GhOsToNe said...

hahahaha...

mau muntah!

deus X machina said...

pergi sogo tak ajak aku seyhhhhh

::SizuKa:: said...

Nadiah : its oke dear..=)

erk. blog baru? apsal aku tak dapat link?

Ghostone :

mau muntah sebab? pelik.

Deus :

ahah...ko kerja hari khamis. mana leh p sogo. nanti bos marah. agaga~

SiRaJuDDiN said...

SOGO ada sale x skrg??
HuHU

::SizuKa:: said...

Siraj :

SOGO selalu ada sale. huhu. masa aku p semalam, ada sale sarung cadar, bantal, baju, seluar, kasut, beg tangan. aaa..~

Nadiah said...

takde blog
aku pun tgh blur ngan mende alah ni. try jap tekan sume button. hihi

ha. ko shopping ape?

poppy said...

sory cik jiha. mau try tumpang lalu naa.. aku musykil ngan button2 kat sini. hihi

::SizuKa:: said...

Nadiah/ Poppy :

hahaha. oo.. sila sila try main button. aa..aku shoping apa yang perlu je. cewah! haha.. mula-mula tak bajet nak beli apepon, last2 terbeli jugak 2 3 barang. haha.. biasalah. itulah aku. sape tak kenal. wahahhaa~

poppy said...

hahaha. weh, aritu aku gi mines. kat kedai haritu, ade beg pack macam yg ko mau tu. haish. time ko takde, beg tu ade pulak

::SizuKa:: said...

Poppy :

aaa?? aishh,...ni yg nak marah ni..adoi...time aku nak, dia takde. ishh...eh, banyak story nak gtaw ko ni..haha...aa...anggap takde rezki aku la nak pakai beg tu..huhu...~

Fathi Adha said...

nk tanya...
ape kaitan tajuk entry ni??
ingtkan nk bercerita ttg turkmenistan
"the land of TAN"

::SizuKa:: said...

Fathi :


haha. erk. takde. masa buat entry ni, nak cari pasal negara turkmenistan. sebab my bro sekarang kerja kat sana. 1st time dengar nama negara ni. yang selalu dengar afghanistan, pakistan, uzbekistan..aa..tup tup turkmenistan. and yang sebenarnya turkmenistan=turkmenia. ;)

Related Posts with Thumbnails