:::ORANG-ORANG MANIS:::

Sunday, April 18, 2010

::B.O.L.I.N.G::

Salam,

Disebabkan aku baru main boling 2 3 hari lepas, terasa nak tulis entry pasal boling lak. Hehe. Dulu seriously aku tak reti langsung main boling. Jakun sikit. Sejak form 5 baru aku cuba nak main boling. Lama-lama rasa seronok pulak main sukan yang berbayar ni. Masuk longkang pon seronok gak. Haha.

 ::ex-rumate from matrik..cik kema and cik ima ::
bergaya habis pegang bola boling ;p

Sejak giat main boling ni, macam-macam pengalaman ada. But, honestly bagi aku, masuk longkang tu perkara biasa la. Haha. Tapi, kalau bola terlepas ke belakang or bola terhenti di tengah-tengah lane tu, haa...itu agak luar biasa la. Pernah sekali aku menyaksikan kejadian-kejadian luar biasa ni ( bola terlepas ke belakang, belum sempat baling lagi)..malu siot mamat tu. Merah menyala....~

Tak kurang juga yang gedik-gedik manja tulis nama kat skrin. Ekeke. Aku cukup suka usha skrin orang sebelah. Tambah-tambah kalau couple lak yang duk sebelah aku. Haha. Paling selalu letak (ayang, abang)..paling dahsyat letak ( mama, papa)..ok la. Aku assume yang gelaran mama papa tu maybe sebab dah kahwin (kot). Tapi, tak nampak macam orang kahwin pon ada. Wallahualam. Macam geli je mama papa. ;p . Kalau aku, aku lebih suka letak huruf je. Sama ada J, G, or N. Orang nak kutuk aku masuk longkang selalu pon takleh sebut nama aku kuat-kuat. Hee~

Teringin nak belajar baling bola spin. Macam mana ea? Sapa terror, bagitau la. Aku teringin nak belajar. Kadang-kadang ada makcik pakcik main boling. Hebat bebenor. Strike memanjang. Siap penuh bergaya lagi. Nak tegur, tapi malu and takut. How?

P/S :  Ayam penyet tak sedap. Rugi RM8. Kecewa. :(

17 comments:

Fathi Adha said...

sy suka boling...
tp sudah lama tak maen...
mcm hobi jugak la boling nie..

knape tak de letak huruf 'S' ...


p/s: nanti nak men boling...ajak2 la sy... hehe

Cikgu Adham said...

salam ziarah..
lama sungguh cikgu x singgah cni.. blog anda semakin ceria dan mantap... yap ikgu pon bila balik aan bermain bowling bersama adik beradik dan member2...

mmg best.. semoga anda ceria selallu

AyuE said...

sedihnya aku xdak ponn....sampai hati xajak...huhu

weh ayam penyet kat johor sedap taw...rm4.50 ja..ayam pon besaq...=p

iemaaznan said...

aku rindu hang jiha~~;((

Misz SeroJa said...

ouh..
aku pon teringin nak belajar cmne nak main bowling spin..
ouh..
dah lama rupanya main bowling..
aku masuk ukm baru belajar main bowling..;p

::SizuKa:: said...

Fathi :

S?? hehe...i more prefer N or J..;)
jom men boling..bila free? konfem sy kalah....wahahhahaha~

::SizuKa:: said...

Cikgu Adham :

salam kembali...thank sudi singgah sini lagi..itulah..lama tak dengar kabar cikgu..tambah2 lepas kawin ni....ekekeke...semoga cikgu bahagia selalu..boling memang bestttt!

::SizuKa:: said...

Ayue :

bukan tak ajak..ni gambar masa 2007..masa tu 1st year...tengoklah...muka aku pon tak matang ja....haha..erm..johor? tak pernah sampai lagi....;(

::SizuKa:: said...

iema :

rindu hang jugakkkk..dok sibuk la ni noe...bila tah dapat jumpa???????? ;(


zeida :

ye..dah lama main boling...teringin nak belajar bola spin...;(

tak sabar nak main boling dengan ko nanti ;)

Fathi Adha said...

cik sizuka:

sy pun dah lama tak maen...
kalau takat nk masuk longkang... selalunya sy juara.. masuk gua...kurang skit...hehe

entah bile la nk free... huhu, agak bz skrg ni..

pak long said...

salam buat sizuka...
main boling tak pandai....cuma main seremban ja yg reti...tak pun main guli kaca....

mata coklatbiru said...

waahh...
cik sizuka main boling lar...
tak ajak pun...
ni ler buat matacoklatbiru mrajok ni..
hhehe...
ape2 pun, jelas tergambar u mmg happy dapat masok longkang...
hehe... :)

::SizuKa:: said...

Salam buat Pak long ;

Saya reti main seremban gak..tapi tak tere pon. main guli kaca? congkak ka? kalau congkak, tahu jugak main..tapi tak pandai sangat...heheh

::SizuKa:: said...

mata coklatbiru:


ekekke...takkan majok kot??? jom main boling!! ;)

memang seronok bola masuk longkang...suatu perasaan yang sukar digambarkan...hahah~

mata coklatbiru said...

hahha....
gurau je lar sizuka...
:)


penah dulu main boling, satu game tu masok longkang aje....
entah ler ape ka matacoklatbiru ni pandai main ke tak sukan name boling ni...
hahahha

ain fasehah~ said...

jiha... suka picture itu~ hehe
rindu jha jugaaakkkk... sangat.. ingt cerita lady's choice ya

::SizuKa:: said...

mata coklatbiru story :

try la nanti main boling sekali sekala =)

ain fasehah :

hahhaa..lady's choice? means?? rindu gila kat makcik sorang ni..rinduuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails