:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, April 15, 2010

::Geng Kuat Tido::

Salam,

yeah! Entry pagi-pagi. Jarang berlaku ni. Selalu pagi-pagi ni guling-guling lagi atas katil. Haha. Hari ni mood riang nak type perkara merapu-rapu. Sejak habis 1 paper, malas semakin menjadi-jadi. Nak study malas gila. Yang rajin, online, tido, makan. Itulah kerjanya. Paling obvious sekarang, tido. Kuat gila tido sekarang. Boleh jadi ahli geng kuat tido dah ni. Kalau mak aku tahu, konfem kena bebel tak henti-henti. Nikmatnyaaa tdooo..ouhhh~

 
Ok. Pagi-pagi aktiviti harian aku selalu lepak library.(acewahhh! Bajet ulat buku gila) Haha. Mana da weyh..aku p library sebab suka baca paper free. Metro, Kosmo and Utusan. Itu pon dah amik masa berpuluh-puluh minit. Pas baca paper, mood study berkobar-kobar datang. Haha. Pas cari tempat yang sesuai, baru la nak buka nota buku semua. Susun elok-elok atas meja. Baru baca 1 page, dah nguap! Ouh..bagussnyeerrrrrr..pastu tengok orang ke hulu ke hilir. Cis! Buang masa tol. Sebab tu kalau p library, aku suka cari port yang ngdap dinding dan ngadap rak buku semata-mata. So, takde masa nak tengok orang ke hulu ke hilir. Haha. Petang balik otak dah tepu. Fikir nak makan je.Petang ni nak makan apa yea? kat mana yea? ouh ya..kalau selasa dan sabtu tiba, aku takyah susah-susah fikir nak makan apa. Sebab ada pasar malam. Kat sana banyak pilihan. Beli je pe yang suka. Yeaayy~

Malam je, online. Kadang-kadang tertido depan laptop. Sedar-sedar dah pukul 2am. Sambung online. Pastu agak-agak dah penat, sambung tido lagi sampai ke esok pagi. Pagi sok pas subuh, terasa nak tido lagi. Kul 9 baru bangun. Ouh...bahagianyaaaa. Bila bangun, mata pelik semacam. Bila jumpa member tengah jalan, ada yang tegur. "Bengkak mata. Stay up ea semalam". Haha. Mana da stay up weyh...tido je lebih. Berlebih-lebihku tido. 

Hari tu g warta, ingat nak beli nescafe. Konon-konon nak stay up punya pasal. Sume produk aku usha kandungannya. IndoCafe, NEscafe 3 in 1, Pearl Kacip Fatimah pon aku usha. Haha. Last-last satu pon aku tak beli. Haha. Sengal. Bila tengok kandungan kafe tu, tak terasa nak beli plak. Awat tah..~

P/S : Entry ni betul-betul merapu. Tahniah sudi baca sampai habis. =)

12 comments:

iemaaznan said...

gud luck cik jiha!

Misz SeroJa said...

wah..
camne ko ley tdo dpan laptop ek??
kalo aku msti kna atas katil jugak..hee

pak long said...

salam buat sizuka....
memang best tido....
geram nengok kucing tu tido..

::SizuKa:: said...

iema :

arigato...

zeida :

letop atas katil. means, tido depan letop= tido atas katil. hahha.

Pak LOng :

salam kembali...
ekeke..tido satu nikmat...tambah2 bila letih gila...kucing tu memang hobi kalau pasal tido...heee~

mashi said...

jiha...huhuuu mashi pm sama ngn jiha...
go2 jiha n mashi

mata coklatbiru said...

patut buat club KAMI SUKA ONLINE, TIDO DAN MAKAN...
haha...
same lar, 3 perkara penting utk matacoklatbiru lakukan...
hehe...
:)

Fathi Adha said...

tahniah...

anda diterima menjadi geng KUAT TIDO..
~sila register secara online~

p/s: sy pun sama jugak.. ahakz..

::SizuKa:: said...

mashi :

wahh..ada geng lagi! hahaa

jom..ayuh..mari~

::SizuKa:: said...

Mata coklatbiru :

haha...good idea...konfem ramai join kalau group itu wujud..ekeke....~

::SizuKa:: said...

Fathi :

hahha...ada geng lagi~ yeuuuwww~

nisah said...

aku lg la kuat tdo...
hehhehehe...

Tour, Food, and Health said...

aok..sedaplah tido aje kerje nye,,tapi tido tu bagos lah pulak buat kesehatan...
http://tourfooddiary.blogspot.com/2010/04/tour-ke-alam-mimpi.html

salam kenal,
tfd

Related Posts with Thumbnails