:::ORANG-ORANG MANIS:::

Monday, October 11, 2010

::work..work..work::

Salam,

Dah 2 minggu tak update blog. Ada yang riuh-riuh suruh update. Thanks dear for concern about SIZUKA MANIS' blog. Ahaks~

yer, saya dah lama tak update. last updated on 24th Sept 2010. today dah masuk 11 october dah. well, lots happened. But, no need to story all la kan. Nanti kalau beli stokin pun nak cerita, haru la kan. Haha.

Life kerja just ok ok aje. Not heavy tension so far. But, esok ada mgmt baru akan masuk. We'll see. so, bila dah ada 4 orang mgmt, lega la sikit. Kalau satu shift pun berdua, takde la kelam kabut sangat. And kerja pun reduce la sikit kan. hehe. Tapi, bos kata dia macam berkira sikit kalau bab kerja ni. Kerja dalam retailer field takdenya nak balik awal selalu. Kalau dapat balik awal, kira bertuah la. Selalu kerja lebih masa. Sigh!

Jumaat lepas, i went to Taiping. Watsons TEsco Taiping. Ada assessment dengan area trainer. Hu..really terrible la. Kena brainwash saja. Haha. In terms of attitude. Yerla, susah lah nak marah orang ni. Unless kalau betul-betul rasa marah, memang hangin la aku marah. Tapi, sekarang ni probs ku dari segi tegur menegur satff yang mengada-ngada sampai nak pijak kepala. Ha..dah 2bulan kerja. Maybe salah sendiri jugak. sebab selama ni asyik baik sangat dengan staff. Baik tak bertempat. So, once diorang buat salah, memang la tergeliat lidah nak negurnya. Ye dok? but sabtu lepas, aku dah sound tepek sorang staff ni. Disebabkan menipu absent and sanggup 'beli' MC dari klinik luar, memang kena sound habis la. Bos pun push aku suh marah dia. haa..challenging betul nak marah orang ni. Tapi, kemarahan aku tak sehebat bos aku la. Bos aku kalau marah lagi hebat kaw-kaw punya. ZAssSS~

Asyik cite pasal kerja je kan. Nanti aku update cite lain pulak yea. Hihi.
Now nak p bersiap. Hari ni masuk awal kerja, Claim hours sebab semalam aku masuk kerja lambat coz ada hal emergency. Bye readers! :)

P/S : dah claim janji dengan zeida comey. hihi. :)

3 comments:

Misz SeroJa said...

hehe
yeay!!
ni yg aku sayang lebeh..
slaloo update okeh..
misz u alot=)

izariah zainal said...

cik sizuka,,kamu dah keja?
huhu..xtau pun..
keja ap?ktna?huhu

::SizuKa:: said...

zeida : haha..yala tu. kembali aktif ikut mood . haha


izariah : aa..dah keja. baru 2 bulan. keja biase je. mgmt kt watsons area umah aku. cari pengalaman je. pasni klu dpt offer lebih baik, tukar keje. tak pon, smbung master. so, pepon dcision iut keadaan kelak :)

Related Posts with Thumbnails