:::ORANG-ORANG MANIS:::

Saturday, November 20, 2010

::25 Facts::

Salam,

Hye readers...long time no story here. Haha. Sibuk! Sibuk!

Now dengan senang hatinya nak jawab tag from Mr Aswad. 25 facts about me :

1. Anak bongsu kepada En Ramlee dan Puan Sharifah. :)

2. Sudah kehilangan ayah sejak form 5. But i still have my mum. Syukur :)

3. Sangat suka makan aiskrim! Baskin Robin, La Cremeria, New Zealand Natural...ohh..  Lagi suka kalau ada yang belanja ai :)

4. Baru ada seorang anak...........saudara. Zaquan Naim in my heart! ;)

5. Tak suka menunggu orang dan tak suka ditunggu oleh orang. Hoo..hate it!

6. Sangat cepat marah, tapi cepat sejuk. Merajuk tak lama la konon :D

7. Cakap laju, jalan pun laju! Tak suka jalan belakang orang yang jalan lambat. Rasa cam ne tah..!

8. Agak kelam kabut dan cepat panik! Awat tah..

9. Suka complete kerja dengan sebaik dan sesempurnanya. So, sometimes quite take time for me to complete all my tasks. Sorry bos..:D

10. Cukup pantang kalau ada orang blame me atas kesalahan orang lain sedangkan kesalahan tu is not my fault!

11. Tak suka dileteri. Tapi , mak ai suka berleter, how? hahaha.

12. Pernah accident kat Putra Height dengan kakak. Ada orang langgar lari. Kena cuci luka. Huu..sob sob. Kenangan sume tu kini :D

13. Pernah kena saman dengan polis sebab langgar traffic light. 2 kali kena saman. Cis! RM 200 melayang free free jaaaa..hoo~

14. Sangat tak suka bau asap, Asap lori, asap kereta, asap bus and also asap rokok! hate it lahh :~

15. Dah pernah merasa nikmat konvo, baling topi, ambil skrol atas pentas dengan bergaya sekali..haha. Sweet lah!

16. Pernah mencalarkan kereta orang lain ( NAZA) kat Bangi. Kereta akak pon calar gak...hoo. Kaw-kaw kena marah bila rahsia terbongkar. Padan muka! :D

17. Sangat suka baby! Kalau tengah tension, nampak je baby mana-mana yang comel, terus hilang rasa tension. How amazing that feeling i guess..nak nak anak sendiri cepat! Haha..tak malunyer statement!!

18. Tak pandai masak yang hebat-hebat. Paling power masak pucuk paku masak lemak cili api..haha. Lama dah tak pegang senduk kuali apa bagai. P kerja, balik kerja sume mak yang masak...ouh, bahagianya!

19. Tak suka menipu dan ditipu oleh orang lain. Tambah-tambah kalau part melibatkan perasaan. Sumpah rasa macam kena zalim gitu kalau ada yang play with my heart. huh~

20. Sekarang ni amatlah suka dengar lagu Maher Zain- For the rest of my life and InsyaAllah. Lots of meaning there :)

21. Planning nak kahwin umur 25. Ada lagi 3 tahun nak kumpul duit! Berusahaaaaaaaa~

22. Sangat tak pandai nak repair motor. Buh angin pon tak pandai. Selalu p workshop je. Apa nak jadi la...dah belajar nak buh angin, tapi tak reti-reti gak! Nasib reti isi minyak...haishh :D

23. Ramai orang ingat saya ni budak lepas SPM. ouh, rasa cam nak blushing lama-lama je bila dengar orang cakap macam tu. hikkKkSss~

24.  Suka berambut panjang, tapi rambut suka gugur. 1 rumah suka bising kalau nampak rambut atas lantai. Semua tuduh tu rambut saya, Macamlah saya sorang je ada rambut dalam rumah ni..huuu~

25. Sangat tak faham dengan orang yang berwajah cantik, tapi pengotor dan berperangai buruk. Hmm..tak faham dan tak faham dan tetap tak faham la! :D

Ok. Done. take noted ya Mr Aswad :D

Eh, nak tambah lagi satu la ..

26. Ingin dicintai oleh orang yang mencintai diri ini dan diri ini mencintai orang itu juga...ahaksss~

Jangan gelak ok!

Next, nak tag mereka-mereka ini lah!

1. Zeida Comey
2. Nisah
3. Syu
4. Aida
5. Safura
6. Ain

Hambik! Sume ladies...hahaha :D. sila sila jawab kalau rajin yer....:D

P/S : Thanks for my new followers! :)

9 comments:

poppy said...

semakin musykil awat cik jiha macam jiwang2 sekarang. tak story naaaa

nurulsyuhaida :) said...

haha nanti syu buat! thanks g-ha :)

azaz said...

giwangnya..hrp2 c 'dia' baca..hahaha

::SizuKa:: said...

Poppy :

hahaha...jiwang ke..alamak..terlebih sudah ni...

::SizuKa:: said...

syu : hahaha..ok..:D

::SizuKa:: said...

azaz :

haha...bertuah la kan kalau si dia baca entry ni...ohhh~

poppy said...

sapekah si dia?? wu

Theory Wizard said...

haha! I wish I could translate this

v said...

no 2 the same here.

Related Posts with Thumbnails