:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, April 2, 2009

::Masalah Kuat Tidur::

Salam,


[ Sekadar gambar hiasan sahaja ]

Siapa kuat tidur? Lelaki ke perempuan? Of course laki kan? Tak dinafikan. Huhu. Tapi, ada juga perempuan yang kuat tidur. Hihi. Tapi, kat sini bukan nak cakap siapa yang kuat tidur. Tapi, seakan-akan hairan dengan orang yang asyik tidur je kerja dia. Always. Tidur..tidur..tidur...tak kira siang atau malam. Tidur..tidur..tidur...

Ok la. Pendekkan cerita, ada seorang kawan aku ini. Kuat tidur. Sangat suka tidur. Tidur je kerja dia. Tak tahulah apa yang membuatkan dia sangat suka tidur. Hobikah? Tak kira kat mana-mana je, dia pasti boleh tidur. Macam Nobita betul la. Huu..Even kawan aku ini ada mengambil supplement untuk kurangkan rasa mengantuk, tapi dia still macam itu juga. Puas juga aku nasihat dia agar jangan tidur sangat, tapi tak makan saman. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Adakah aku macam busybody??

Aku mengaku aku pun suka tidur. Tapi, bukanlah tidur je kerja aku siang atau malam. Tidur ikut time la. Tidur terlalu lama pun akan buat kepala aku pening je. Lagipun, tidur terlalu lama juga tidak elok untuk kesihatan. Nanti cepat pening dan otak lambat berfikir. Other words, tidak cergas, ok?

P/S : Tinggal 20 hari sahaja lagi untuk berjumpa dengan'nya'. Cuak!~

7 comments:

MOHD NOR SYAFIQ BIN ABDUL MAJID said...

hohoho.. lembab la otak ni coz tiap2 ari msti tdo hampir 10-12 jam.. huhu..

SizuKa said...

To : Golem
Oh ya ka? Tiap2 hari? Anda pon mesti golongan kuat tidur kan..hehe..^^

Lembab? Tak mungkin. Kerna anda seorang yang bijak. Kalau tak, masakan dapat dekan 3 kali berturut-turut kan?..hihi..^^

Sizuka paling lama pun tidur 10 jam sehari. Lebih kurang sahaja..^^

MOHD NOR SYAFIQ BIN ABDUL MAJID said...

owh..ya~ya~..
saya slalu dimarahi rkn2 cz suka tdo lm2 n waktu asar-mghrb..
then tdo awal..pas subuh tdo balik..
pelik2.. npe diorg mrh..
emm..akhirnya..
dpt gak taw cz..otak akan jd lembab.. :)

sizuka tdo 10 jam??
huh.. bley join sy neh.. geng tdo lama.. hahaha

Efiris said...

Jangan takut nak tempuh exam, kalau takut hasilnya nanti pada slip keputusan...Biasanya takut ada dua sebab:

-tak yakin
-tak bersedia sepenuhnya

Hehe, atau takut benda lain???

SizuKa said...

To : Golem
Oh ya..dari dulu kamu memang suka tido pada waktu2 yang disebutkan di atas..saya tahu^^

Oo...sekarang masih samaa lah ya?? Memang betul tindakan rakan2 anda itu..hihi..

Sizuka kata PALING lama 10 jam dia tido..ok? NORMAL 7-8 jam shj SETIAP HARI..hihi^^

SizuKa said...

To : Efiris

Eh...Dr memang memahami apa yang sizuka maksudkan ya..huhu...

ermm..tiap kali exam always feel like that..bukan sbb tak bersedia..cuma..macam GEMURUH kot..[word paling sesuai describe my feeling tiap kali nak exam ]^^

Anonymous said...

wehhh..camne nk kurangkn masalah tdow ne??? aq ne kuat btol tdow....
ari2 kene marah ngan mom..hahaha
tpi dgn slumber aq smbung tdow..hahaha

Related Posts with Thumbnails