:::ORANG-ORANG MANIS:::

Thursday, April 30, 2009

::Suka benar jika begini::

Salam,

Entry lepas pasal benci bila begini. Kali ini suka benar jika begini :

---> Kalau sudah tamat exam, semua orang pasti suka, bukan? Hahaha. Me too. Tak sabar rasanya nak tunggu exam habis. Lagi 5 hari menanti. Sabar-sabar.^^

---> Disayangi oleh orang yang kita sayang. Bahagia rasanya dan rasa dihargai! Semua orang suka macam ni, kan? Hehe. One more, kalau tiada orang yang kongkong hidup kita..pun best, kan?

---> Ada orang belanja makan. Ini lagi suka! Haha. Tak lupa juga kalau ada orang selalu bagi hadiah kat kita tanpa kita minta. Hobinya bagi hadiah kat orang. Hoho..wujud ke hobi macam tu? [Memandai aku je..]..but, i like!^^

---> Mood study sentiasa ada. Sentiasa hadir dalam diri dia walaupun bukan musim exam! Ish..sukar untuk aku capai tahap mood yang stabil setiap masa..tapi, ada kawan aku yang macam tu..betul! Hobinya study!

---> Hang out bersama member-member. Masa aku muda dan single ni la, masa yang terbaik untuk hang out. Esok-esok dah kahwin dan ada anak, payah dah nak keluar ramai-ramai, kan? Suka juga kalau semua orang suka kawan dengan kita.^^

---> Balik kampung! Semua orang suka balik kampung, kan? Haha. Berjalan-jalan di negeri orang pun suka! Tambah pengalaman di negeri orang. ^^

---> Kita dapat lupakan kisah lama yang pahit dan menyedihkan! No more sadness! Penat melayan jiwa sedih kan? Sunggo menyakitkan! Berlubang hati memikirkan perkara yang sedih. Baling bola pingpong pun lepas taw! Betapa besarnya lubang itu membiak, kan?

---> Apa yang kita nak, kita dapat. Tapi, benda ini macam mustahil semua orang boleh dapat. Tapi, yang pasti, semua orang suka kalau apa yang dia nak, dia dapat!


P/S : Cukuplah setakat ini yang dapat aku kongsikan. Yang pasti banyak lagi peristiwa yang buat aku suka benar jika begini.^^

9 comments:

tedy guard said...

huhu...paling suka part hobinya bg hadiah...sape la orgnya tu..

hobinya study?..terasa nk kenal org tu..

and disayangi oleh org yg kita sayang...terharu bc ayat ni..tidak keseorangan rupanya kite d dunia ni..

belanja mkn?...cik sizuka..bile nk blanja kite?..hihihi..gembirakanlah hati cik tedy ni..huhu

jgn lupa..last paper..biznesss...(^^,)

SizuKa said...

To : Tedy
Hahaha..suka bebeno dia kalau bab belanja ni..aku belanja tedy makan epal pasar malam la..ok? 10 biji rm5..eh,iye ke? huhu..tedy kan suka makan epal..;p
selalu ingat paper bisnes...cuma tak tau nak study mana 1 ni..bm or bi..aish...nnt ku kenalkan ko dgn kwn aku yang suka study tu..huhu...betul. wujud org tu..yg bg hadiah tu..aku x prnh jumpa lagi pon..hoho...;p

izza said...

weh2.
aku suka dpt hadiah.
sapa nk bagi hadiah kt aku..
nak!

tedy guard said...

cik sizuka...cik tedy mmg suka mkn epal...nanti cik tedy tuntut janji tu...kih kih kih

nisah said...

mmg suke bila exam dah tamat...
x yah nk pk byk2...
nk wat mcmne penantian itu satu penyiksaan...

mmg suke bila disayangi...
tp takut bila melukakan hati org2 yg menyayangi kt...

mmg suke bila org blanja n bg hadiah...
tersenyum pnjg ari tu nnt...
hehhehhe...

sronok jika kt dpt menjadi org yg suke blaja...
rasa mcm org yg OK skit...
tp ku slalu x mcm 2...

sgt sronok kalu dpt lepak ngan kwn.
arap2 dpt kekalkan hubungan ngan kwn2 wlpn dah x bersama esok2...

SizuKa said...

To : IZza
Suh la MR Rafiq awak blikan hadiah...huhu...^^

To : Tedy
Jom p pasar malam nanti. bawa aku! hak2..

To : Nisah
sumenya dia sukaaaaaaaaaa..hoho^^

tedy guard said...

hahaha...ak da ajak ko dulu..
br ak bc komen balas ko..
cam ad six sense j ak ni..
hihi..jmpa ptg nanti..(^_^)

Lin said...

salam.
actually slalu jugak jenguk2 blog ni.
wlaupn xdijemput.
hehehe.
halal yer~

ske msuk blog ni sbb ur words slalunya simple but meaningful.

p/s:lin ade la tulis psl what happen between me n 'him' dlm my entries yg lma2. akak bley tau cite dr situ. hehe.

btw,
salam perkenalan.
actually dh lme jgk rse nk knal akak.
u seems like a wonderful person utk dikenali.
xbodek tau~

take care!

SizuKa said...

To : Tedy
Hampir lupa dating petang ni..huhu..;p

To : Lin
Takpe je..rajin2lah lawat lagi pasni..hehe..thax dah wat link dgn akak!

sem dpn rajin2 la tegur kat PPSm tu..hihii..salam perkenalan!^^
tabah hadapi hari mendatang ea...~

Related Posts with Thumbnails